top of page

Kurser 

Liggande dans 

Den här danskursen riktar sig till gammal som ung, som är sugen på att dansa och känna på rörelseglädje. Vi jobbar både med koreografier och med att skapa egna danser tillsammans. Innehållet är uppbyggt på så sätt att det passar alla nivåer. Antingen jobbar man på matta på golvet eller så väljer man att sitta på en stol eller i sin rullstol. Ingen förkunskap i dans eller liggande dans behövs. Det viktigaste är att man tycker att det är kul att dansa och röra på sig till musik.

 

En danskurs för dig med någon form av funktionsvariation. Vi provar på olika dansstilar och jobbar både med färdiga koreografier och att själva vara med och skapa egna danser. Kroppen, rörelsen och musiken kommer att vara våra redskap, men vi använder oss också av olika material som till exempel sjalar eller hattar för att stimulera alla sinnen och inspirera oss till dans och rörelse. Kom och upptäck rörelseglädjen! 

Nu finns möjligheten för dig med Parkinson att få dansa och uppleva rörelsens magi och glädje. Dans för dig med Parkinson är särskilt anpassad efter de behov och förutsättningar du har och hur du mår i stunden. I dansen tränar vi, utan att förlora fokus på dansupplevelsen eller det estetiska i dansen: balans, koordination, styrka, mjukhet och rytm. Rytmen och dynamiken i rörelserna hjälper oss att inte fastna i låsningar. Vi kommer också att använda rösten som ett instrument i dansträningen. 

Dans skapar gemenskap och glädje, och jag ser till att vi har kul ihop. Det speciella med dans är att det hjälper till att bryta känslomönster av isolation och utanförskap. I dansen är vi alla dansare och sjukdomen och andra eventuella funktionsvariationer glöms lätt bort. För mer information om dans för Parkinson som utvecklats i USA, gå gärna in på danceforpd.com. Jag har via Mark Morrison Dance Group i New York påbörjat min lärarutbildning i dans för Parkinson och har nu möjlighet att erbjuda dans för dig med Parkinson, i grupp, individuellt eller som par med privatlektioner. Jag har även möjlighet att ge privatlektioner i hemmet för dig som har svårt att komma iväg. Hör gärna av dig för mer information eller om du har frågor.

 

Kom och prova på att dansa och att göra något nytt tillsammans med din bebis. Ni får prova på dans, rörelselekar och att jobba med olika material för att stimulera alla sinnen. Stunden går ut på att ha kul tillsammans, lära känna och kommunicera med varandra på ett icke-verbalt sätt och så klart att få träffa andra familjer i en otvungen miljö. Dansen stödjer och främjar din bebis fysiska, emotionella och sociala utveckling, men framför allt så stärker den bandet mellan er och kan hjälpa dig att förstå din bebis kroppsspråk och icke-verbala signaler. Kom och utforska rörelsens möjligheter tillsammans med din bebis! 

Den här gruppen kan delas upp i tre ålderskategorier om underlag finns.

  • Den rullande bebisen, 2–8 månader
    För bebisar som just har börjat röra sig lite mer och kanske rullar eller sitter upp.

  • Den mobila bebisen, 8–17 månader 
    För bebisar som har börjat försöka sig på någon variant av krypande.

  • Det gående barnet, 16–26 månader 
    För barn som tultar, går eller springer.

Showdans för dig med funktionsvariationer

Dans för dig med Parkinson

Dansa med mig!

bottom of page